"FIFA maakte het zichzelf veel te lastig"

Joris De Wolf
| 5 reacties
"FIFA maakte het zichzelf veel te lastig"
Foto: © SC

BBC-journalist David Bond is in zijn analyse over de keuzes van de FIFA niet mals voor de wereldvoetbalorganisatie. "Door de toewijzing van de WK's aan Rusland en Qatar hebben Blatter en co het zichzelf veel te moeilijk gemaakt. Er staat hen een decennium aan slechte commentaar te wa

Het nakende WK in Brazilië heeft de FIFA al veel kopzorgen bezorgd. De stadions zijn nog altijd niet allemaal klaar, de organisatie staat nog niet helemaal op punt en de transportlijnen tussen de speelsteden zijn ook nog niet 100% in orde. Volgens Bond zal de FIFA voor de WK's van 2018 en 2022 nog meer krtitek te verwerken krijgen. 

“In Rusland blijft het grootste probleem het racisme. Deze week werden we nogmaals met onze neus op de feiten gedrukt. Manchester City-middenvelder Yaya Touré kreeg oerwoudgeluiden naar zijn hoofd geslingerd in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou. De Ivoriaan was furieus en wil het WK van 2018 in Rusland boycotten.”

“In Qatar zijn de problemen van andere aard. Eerst en vooral zit je daar met de temperaturen. Volgend jaar wordt er een beslissing genomen of het WK al dan niet in de winter zal doorgaan. Een ander probleem zijn de werkomstandigheden van immigranten. Zij moeten in mensonwaardige omstandigheden heel zwaar werk verrichten."

“We kunnen hieruit een ding concluderen. Door te kiezen voor Brazilië, Rusland en Qatar toont de FIFA zich ambitieus, maar ze zullen de komende jaren nog heel wat kritiek moeten verdragen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties