Analyse Het herfstrapport van Lierse: gedelibereerd

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Het herfstrapport van Lierse: gedelibereerd
Foto: © SC

Met 15 speeldagen op de teller is de Jupiler Pro League halfweg. Wie ligt op koers en wie blijft onder de verwachtingen? Dagelijks nemen we, samen met een speler, twee teams onder de loep om een tussentijdse balans op te maken. Op de twaalfde plaats vinden we Lierse.

Door Robby Morren

De ambitie

Lierse bengelde de voorbije seizoenen steevast onderaan het klassement. Coach Stanley Menzo streek afgelopen zomer neer op het Lisp, net als de nieuwe aanvoerder Losada. Zij moeten de club vrijwaren van degradatiezorgen. Lierse wil uit de onderste regionen klimmen en hoger mikken dan net boven die play-off 3-plaatsen.

De cijfers

Halfweg de reguliere competitie prijkt Lierse op de 12de plaats met 14 punten, een stek die zekerheid geeft over het behoud. De geelhemden pakten vier keer de volle buit en speelden twee keer gelijk. Dat betekent dat Lierse het overgrote deel van de wedstrijden, negen om precies te zijn, verloor.

Het rapport

De heenronde verliep voor Lierse met ups en downs. Al te vaak was het niveau niet om over naar huis te schrijven maar op het Lisp werden wel vier van de zeven partijen winnend afgesloten. Dat zorgde bij momenten voor een prima gevoel en een veilige plaats in onze pintjesliga. 

Toch bleven de nederlagen zich opstapelen. "Ik ben niet gewend om zo vaak te verliezen", liet Menzo al eens optekenen. In de laatste weken liet Lierse het afweten tegen twee rechtstreekse concurrenten in de strijd om het behoud. Thuis werd verloren tegen Oostende en ook bij OHL gingen de Pallieters met de billen bloot na een bijzonder zwakke vertoning. 

De eerste doelstelling, het behoud verzekeren, is op dit moment gelukt. De troepen van Menzo tellen vijf punten meer dan het voorlaatst geklasseerde Waasland-Beveren. Het verschil met Oostende bedraagt nog slechts twee punten en het niveau liet te vaak te wensen over. Buitenshuis werd amper één op 24 gehaald. Daarom moeten we Lierse op dit moment delibereren.

Wils: "Tonen dat we Lierse zijn"

"We hebben buitenshuis veel te weinig punten gepakt. Daar moeten we aan werken", beklemtoont Thomas Wils in een gesprek met Voetbalkrant.com. Waar ligt de oorzaak? "Soms speelden we uit wel goed maar waren we niet attent genoeg om punten te pakken."

"Over onze thuiswedstrijden mogen we niet klagen. Dat loopt nu beter dan de voorbije seizoenen, we hebben thuis al heel wat punten gepakt."

"Het komt er op aan om in de terugronde zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. We moeten beter doen dan vorig jaar. We moeten heel hard blijven werken. We moeten tonen dat we Lierse zijn en punten pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties