Carlos Bacca doet beter dan Bale en Neymar

Caroline Tonnelier
| 9 reacties
Carlos Bacca doet beter dan Bale en Neymar
Foto: © SC

Carlos Bacca heeft de harten van de Sevilla-fans helemaal veroverd. De spits opende dit weekend de score in de derby tegen aartsrivaal Betis en presteert tot nog toe uitstekend bij zijn nieuwe club. Met zes competitietreffers doet hij zelfs beter dan Bale en Neymar.

De voormalige spits van Club Brugge kende een wat aarzelende start in Zuid-Spanje, maar intussen verwees hij topaankoop Gameiro zelfs al naar de bank. Sevilla telde deze zomer meer dan 7,5 miljoen euro neer voor de Fransman, die in eerste instantie het vertrouwen kreeg van Sevilla-coach Emery. Bacca greep echter zijn kans als invaller en toen Gameiro geblesseerd uitviel, nam hij diens basisplaats met succes over.

"Hij wordt een ster van het Spaanse voetbal"

Dankzij zijn goede prestaties geniet de Colombiaan nu zelfs de voorkeur. Bacca kon dit seizoen al tien keer de weg naar de netten vinden. Hij trof al zes keer raak in de Primera Division en doet daardoor beter dan die andere debutanten Bale en Neymar. Ook in Europa kon hij al vier keer scoren, waardoor hij dit seizoen na Messi, Ronaldo en Costa de best scorende spits uit La Liga is.

Sevilla-voorzitter Del Nido voorspelt zijn poulain alvast een mooie toekomst, aldus Marca. “Hij wordt een ster van het Spaanse voetbal als hij hier enkele jaren blijft. Met hem zijn we zeker van doelpunten.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties