Sivasspor laat zich in eigen huis verrassen

Joris De Wolf

In de Turkse Süper Lig stonden er vanavond twee wedstrijden van de dertiende speeldag op het programma. Sivasspor ging thuis verrassend onderuit tegen Antalyaspor. Rode lantaarn Elazigspor beet zijn tanden stuk tegen Bursaspor.

Sivasspor – Antalyaspor: 0-3
Sivasspor is er niet in geslaagd om de positieve lijn door te trekken. De troepen van trainer Roberto Carlos boekten de voorbije weken een knappe zestien op achttien. Maar lieten zich verrassen door de nummer twaalf in de stand, Antalyaspor. Door deze nederlaag lieten ze de kans liggen om naar een tweede plaats in het klassement op te schuiven.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Vlak voor het uur konden de bezoekers twee doelpunten maken. De Senegalees Diarra opende de score en amper een minuut later verdubbelde Bassan de voorsprong. In de slotfase dikte Promise nog aan tot 0-3.

Elazigspor – Bursaspor: 1-2
Voormalig Club Brugge-trainer Christoph Daum is er met zijn club Bursaspor in geslaagd om de drie punten mee te pakken uit Elazigspor. Taiwo opende in de eerste helft de score voor de bezoekers. Na de koffie kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via een doelpunt van Yilmaz. Twintig minuten voor affluiten legde Belluschi de wedstrijd in een beslissende plooi.

Door deze overwinning springt Bursaspor van de elfde naar de achtste plaats in het klassement. Elazigspor staat nog altijd troosteloos laatste in de Süper Lig met amper zeven punten uit dertien wedstrijden.