Heerenveen neemt in extremis een punt mee naar huis

Leander Mespreuve

In de Eredivisie stond vanavond een inhaalwedstrijd op het programma. Heerenveen, de ploeg van Marco Van Basten, kon pas in de blessuretijd de weg naar doel vinden.

Het duel tussen ADO Den Haag en Heerenveen stond gepland op 5 oktober, maar moest vanwege het slechte veld uitgesteld worden. In een saaie eerste helft viel werkelijk niets te beleven, 0-0 was dan ook de logische ruststand.

Na de koffie nam ADO het initiatief. Het kreeg kansen, maar het duurde tot de 70ste minuut voor het openingsdoelpunt viel. Van Duinen schoot op aangeven van Alberg de 1-0 tegen de touwen. Heerenveen leek tegen zijn vijfde nederlaag aan te lopen, tot in de 92ste minuut Kenny Otigba met een halve omhaal zijn ploeg een punt schonk. Heerenveen blijft zevende, ADO bengelt nog steeds in de kelder van het klassement.