Reactie "2013 was fantastisch"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
"2013 was fantastisch"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niels De Schutter en KV Oostende wonnen hun duel tegen Cercle en lijken zo een rustig verder seizoensverloop tegemoet te gaan. Grote tevredenheid dus zaterdagavond en niet enkel omwille van het resultaat dit weekend.

De Schutter speelde een goeie match maar werd naar het einde van de wedstrijd toe noodgedwongen vervangen door Dessaer. “Ik viel op m’n linkerschouder en die was uit de kom. Ik voelde een krak en heel veel pijn, hij ging er wel vanzelf weer in maar ik kon niet verder.”

Los hiervan werd het een feestelijke avond in het Albertpark. KVO behaalde een erg belangrijke overwinning tegen Cercle Brugge, de derde driepunter al in evenveel thuiswedstrijden de laatste maand. “We wisten dat we vandaag een fantastische zaak konden doen. Alle ploegen rond ons wonnen niet en wij deden wat we moesten doen, de drie punten thuis houden.”

De Kustboys klimmen zo naar een mooie elfde plaats in het klassement. “Dit mogen we zeker vieren, denk ik. Niet veel mensen hadden dit verwacht voor het seizoen.”

Trainer Fred Vanderbiest blijkbaar wel, want z’n ploeg zit exact op het schema dat hij voor het seizoen had uitgetekend. “De coach heeft inderdaad een schemaatje opgehangen in de kleedkamer waarop staat dat we ongeveer om de drie matchen drie punten moeten halen, en voorlopig komen we aan dat puntenaantal,” aldus De Schutter.

Oostende maakte zaterdagavond een sprongetje in de rangschikking en neemt zo meer afstand van de andere ploegen onderaan de rangschikking. “Absoluut. Dat maakt ook dat we ontspannender kunnen toeleven naar de komende wedstrijden, ondermeer tegen OHL, Zulte-Waregem en Lokeren. Niet makkelijk maar we moeten zeker proberen om nog ergens punten te pakken voor de winterstop.”

“2013 was een geweldig kalenderjaar”

De eindejaarsperiode komt eraan en dan is het traditie om terug te blikken op het voorbije jaar en dat is een mooi ogende flashback voor KVO. “We speelden een ijzersterke terugronde in tweede, pakten de titel, we trekken nu die positieve lijn door, twee keer kwartfinales van de beker. Ik kan niet anders zeggen dan dat het fantastisch was,” glundert De Schutter.

Maar de verdediger blijft ook met beide voetjes op de grond. “We zitten in een positieve flow. Het is nu aan ons om ervoor te zorgen dat dit blijft duren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties