Twente blijft steken op gelijkspel

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Twente blijft steken op gelijkspel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Twente is er niet in geslaagd om (voorlopig) op gelijke hoogte te komen van leider Vitesse. De ploeg uit Enschede bleef op bezoek bij RCK steken op een 1-1 gelijkspel.

In de beginfase waren de bezoekers duidelijk de betere ploeg in Waalwijk. Onder meer Castaignos en Felipe Gutiérrez sprongen echter te slordig om met de kansen. Na een sterk openingshalfuur zakte het tempo, waardoor RKC ook beter in de match kon komen.

De thuisploeg kon zelfs met een voorsprong gaan rusten. Evander Sno opende op knappe wijze de score voor de ploeg van Erwin Koeman, na een aanval die hij zelf had opgezet. Ook in de tweede helft hadden de bezoekers nog steeds het meeste balbezit, maar ze misten de inspiratie om RKC echt in de problemen te brengen. De thuisploeg kreeg via Joachim zelfs nog een uitstekende kans om de voorsprong te verdubbelen.

Giant killer RKC

Uiteindelijk viel de oververdiende gelijkmaker dan toch. In het slotkwartier bezorgde Castaignos zijn ploeg nog een punt. RKC blijft zo zijn reputatie als giant killer alle eer aandoen. Eerder won het op eigen veld al van Vitesse en Feyenoord en hield het ook Ajax al in bedwang (0-0). Ondanks die knappe prestaties heeft de ploeg uit Waalwijk slechts drie punten voorsprong op rode lantaarn Cambuur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties