"Meer kans op succes met een buitenlandse winterstage"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
"Meer kans op succes met een buitenlandse winterstage"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maar liefst 14 van de 16 eersteklassers lasten begin deze maand een buitenlandse winterstage in. Al die clubs kozen ervoor om de batterijen op te laden onder de stralende zon, maar is dat ook effectief de beste keuze? Voetbalkrant.com ging ten rade bij Georges Leekens.

Leekens zwaaide bij verschillende eersteklassers de plak en trainde tijdens de winterstop zowel in eigen land als in het buitenland. Maar toch is de oud-bondscoach voorstander van een buitenlandse winterstage. “Het is ideaal om je groep een week of langer bij elkaar te hebben voor die belangrijke eindspurt in de competitie”, begint Leekens.

“Ik ben voorstander van een buitenlandse stage. Waarom? Je leeft er écht samen, doet aan teambuilding, de spelers kunnen beter ontspannen, de faciliteiten zijn er uitstekend en noem maar op. Het is niet altijd een garantie op succes, maar de kans op slagen is in mijn ogen toch groter.”

"Mag geen probleem zijn om je opnieuw aan te passen aan de koude"

Dat verschillende teams warme oorden opzochten, gaat hen volgens Leekens alleszins geen parten spelen als het straks begint te vriezen. “Neen, dat denk ik niet. Het is er dan wel warmer, maar de spelers konden hun batterijen goed opladen.”

“Het is nu zaak om je gauw weer aan te passen aan het weer in België. Maar volgens mij gaan die spelers daar geen hinder van ondervinden. Ze hebben tenslotte nog een week de tijd om zich aan te passen, hé.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties