Interview Diabaté: "Aanwezigheid Rednic erg belangrijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Diabaté: "Aanwezigheid Rednic erg belangrijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zijn overgang had heel wat voeten in de aarde, maar raakte dan toch rond. Zie Diabaté wordt voor een half jaar gehuurd van Dijon en is erg tevreden dat hij bij Gent Mircea Rednic terugvindt.

Sander De Graeve in Gent

De coach van Gent werkte al in Roemenië en bij Standard met de Ivoriaanse linksachter. "Zijn aanwezigheid is erg belangrijk, hij geeft me vertrouwen en kent me al van toen ik nog klein was. Hij weet dat hij op me kan rekenen. Ik heb ook het volste vertrouwen in hem."

Dat een coach dezelfde speler naar drie verschillende clubs haalt is opvallend. "Wij zijn niet de enige met zo'n relatie, kijk maar naar José Mourinho en Didier Drogba. Daar is dat ook het geval." Toen Rednic bij Standard op de keien vloog, was ook het verhaal van Diabaté bij de Luikse club ten einde.

"Kijk positief terug op Standard"

Toch kijkt hij positief terug op zijn periode bij de Rouches. "Of ik ontgoocheld was? Neen. Standard heeft me iets bijgebracht en omgekeerd. Ik had ook mijn aandeel in de kwalificatie voor Europees voetbal. De balans voor mij blijft positief."

Terug bij Dijon, in de Franse tweede klasse, speelde Diabaté amper een handvol wedstrijden. Hij komt dus aan met een achterstand. "Ik kan niet zeggen dat ik er fysiek klaar voor ben. Ik kreeg daar geen speelkansen en moet dus wat extra werken en ritme krijgen. Hoeveel minuten ik al kan spelen? Daar kan ik geen nummer op plakken."

"Ik heb bewondering voor Jelle Van Damme"

De linksachter is al enkele jaren een moeilijke positie bij AA Gent. Tal van spelers passeerden er al de revue. "Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, er is veel concurrentie en het is niet de makkelijkste positie om te spelen. Waarom ik wel zal slagen? Dat weet ik niet. Ik heb snelheid en uithoudingsvermogen."

Diabaté speelde in Luik onder de vleugels van Jelle Van Damme. "Hij heeft me een aantal dingen bijgeleerd en ook geholpen om het goed te doen. Het is een speler waar ik veel bewondering voor heb." Zijn transfer had heel wat voeten in de aarde, maar nu kwam het dan toch rond.

De Ivoriaan wordt voor zes maand gehuurd mét optie. "Na die zes maand is het aan Gent om te beslissen of ze me willen houden of niet. Het klopt dat de transfer een tijdje duurde, door de eindejaarsperiode sleepte het wat aan. Ik was toen met vakantie buiten Frankrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties