Sporting Lissabon proeft van de koppositie

Diederik Geypen

Sporting Lissabon staat voor minstens één dag aan de leiding in de Primeira Liga. Bij de dertiende in de stand Arouca ging het met een 1-2 zege aan de haal.

De wedstrijd tussen Arouca en Sporting stond bol van de overtredingen. De scheidsrechter voelde zich dan ook genoodzaakt zes kaarten (waarvan vier gele en twee rode) uit de broekzak te toveren.

Over het sportieve dan. De partij kende voor de Groen-Witten geen te beste start. Al na vijftien minuten spelen, keken de troepen van Leonardo Jardim tegen een 1-0 achterstand aan. Lang kon Arouca niet van de voorsprong profiteren. Nog voor het half uur bracht Rojo de bordjes weer in evenwicht. Uiteindelijk was het wachten tot in de 72ste minuut vooraleer de ingevallen Slimani de zege voor Sporting veiligstelde.