Reactie Aline Zeler: "We zijn misschien geen profs, maar hebben een sterk collectief"

Aline Zeler: "We zijn misschien geen profs, maar hebben een sterk collectief"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aline Zeler scoorde in Zwolle alweer een doelpunt voor de Belgian Red Flames. Ze rondde een prachtige collectieve actie af met een binnentikker: "Ik sta daar om te scoren", aldus de aanvalster.

Aernout Van Lindt in Zwolle

"We hebben vooral karakter getoond", begin Aline Zeler over haar wedstrijd. "We kwamen 1-0 achter en zijn daarna op zoek gegaan naar de gelijkmaker. De twee jaar BeNe League werpen hun vruchten af, doordat we vaker tegen goede ploegen hebben gespeeld en daardoor dit niveau gewend zijn."

"Het was een evenwichtige wedstrijd en het kon beide kanten uit. We speelden vanuit een mooie organisatie en we zetten opnieuw een stap vooruit. We zijn geen profs, maar we hebben een mooi collectief neergezet", is Zeler duidelijk over de manier waarop België gelijke tred hield met de Oranje Leeuwinnen - waar het leeuwendeel van de speelsters wel prof zijn.

Ook het doelpunt was er eentje van collectieve schoonheid, met een goede wegdraaiactie van Yana Daniëls, een heerlijk pasje van Tessa Wullaert, een klare kijk van Lien Mermans en een binnentikkertje van Aline Zeler: "Het was een supermooie goal", blonk Zeler van trots. "We blijven nu wel met de voetjes op de grond. We gaan vooruit, maar we hebben geen dikkenek."

"Vriendinnen met hetzelfde doel"

Voor de sterke collectieve prestatie heeft Zeler twee redenen: de fans en het groepsgevoel. "Die twaalfde man met 500 supporters, dat maakt er een heel andere match van", is de spits van Standard Fémina dankbaar. "Zoveel steunberichten en de groeiende aandacht, ook in de media, geeft ons ook geloof in ons zelf."

En het unieke groepsgevoel binnen de Red Flames speelt ook zijn rol: "We hangen goed aan elkaar. We lopen een metertje extra voor elkaar. We zijn vriendinnen, met allemaal hetzelfde doel: het WK in Canada als het kan, het EK in 2017 omdat het moet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties