"Balotelli moet leren dat kampioenen geen tijd verspillen aan triviale zaken"

"Balotelli moet leren dat kampioenen geen tijd verspillen aan triviale zaken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mario Balotelli liet verleden week nog maar eens zijn fantastisch talent zien aan de wereld door een bal vanop 35 meter de kruising in te rammen. Dat talent is er al heel zijn leven, maar ook de latente mogelijkheid tot ontsporen. En dat stoort Italiaans bondscoach Césare Prandelli.

Volgens Prandelli moet Balotelli al zijn capriolen naast het veld achter zich laten. Balotelli heeft het potentieel om een van de beste spelers ter wereld zijn, maar hij moet serieuzer worden en een balans vinden. Op die manier kan hij zijn potentieel benutten", aldus de bondscoach op de website van de FIFA. "De voorbije jaren heeft hij te veel energie verspild aan triviale zaken. Grote kampioenen doen dat niet, voor hen is winnen het enige dat telt."

Toch is hij één van de belangrijkste spelers van Italië. "Wij hebben een uitstekende relatie. Alle coaches die met Mario werken proberen hem iets nieuws bij te brengen, omdat ze weten hoeveel potentieel hij heeft. Als hij het benut, kan hij voor ieder team het verschil maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties