Mourinho: een vat vol straffe uitspraken

Mourinho: een vat vol straffe uitspraken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Mourinho is en blijft the Special One. De coach van Chelsea haalde dit weekend hard uit naar Arsenal-trainer Arsene Wenger. Die is volgens de eigenzinnige Portugees een specialist in het falen. Het was niet de eerste keer dat Mourinho leven in de brouwerij brengt met dergelijke uitspraken.

Over zichzelf

Dat Mourinho zichzelf fantastisch vindt, is een understatement. In verschillende gesprekken kan hij het niet laten om zichzelf op te hemelen. We hebben er drie quotes over hemzelf uitgepikt, maar het lijstje had wel enkele pagina’s kunnen zijn.

“God moet me echt fantastisch vinden. Anders had Hij me nooit zoveel gegeven.”

“Niemand in deze wereld is perfect. Ik ben niemand.”

“Of je me nou mag of niet, ik ben de enige die de drie belangrijkste competities ter wereld heeft gewonnen. Misschien moeten ze mijn bijnaam veranderen van the Special One naar the Only One.”

Over Capello

De Italiaanse coach Fabio Capello was duidelijk niet de beste vriend van de Portugees. Dat wordt nog maar eens duidelijk door de quote hieronder.

“Capello bij Engeland, dat werkt niet. Hij kent zijn spelers niet en ze zijn bang van hem. De Italiaan is een ramp voor Engeland. De slechte prestaties zijn de schuld van de coach.”

Over Ronaldo

José Mourinho had Cristiano Ronaldo onder zijn hoede bij Real Madrid. Toch is de Portugees voor hem niet de echte.

“Vroeger was ik assistent bij grote clubs en trainde ik grote namen, de beste in de wereld. Toen ik 30 was, coachte ik Ronaldo, niet Cristiano, maar ‘the real one’, de Brazilaanse Ronaldo.”

Over Barcelona enkele jaren geleden

Als coach van Real Madrid kon José Mourinho het niet laten om af en toe een veeg uit de pan te geven aan grote rivaal FC Barcelona. Hij was duidelijk niet zo onder de indruk van het Catalaanse palmares.

“Barcelona heeft in 200 jaar voetbalgeschiedenis maar 1 maal de Europacup gewonnen. Ik ben pas een paar jaar manager en ik heb al hetzelfde gepresteerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties