Chadli en Vertonghen verliezen verrassend in Oekraïne

In het Europa League-duel tussen Dnipropetrovsk en Tottenham Hotspur heeft de thuisploeg de drie punten thuis gehouden. Het kan zo met een goede uitgangspositie naar Londen afreizen.

De eerste helft was voor beide ploegen wat afwachtend. Het veld lag er niet goed bij dus goed voetbal was niet altijd mogelijk. Brad Friedel moest twee keer tussenkomen op kansen van Matheus. Het enige wat de bezoekers uit Londen konden klaarspelen was een kans voor Soldado en een schot dat ver naast ging van Chadli. 0-0 was een logische ruststand.

De tweede helft startte snedig met direct twee waarschuwingen van de thuisploeg. Het tempo lag veel hoger en het spel ging snel op en neer. Op het uur kon Soldado de scoren openen, maar hij verzuimde het af te maken voor een leeg doel. Vanaf dan brak de wedstrijd helemaal open, kansen volgden langs beide kanten maar een doelpunt kon niet gemaakt worden.

Tottenham-target scoort

Eriksen viel in en scoorde meteen na een prachtige actie van Rose, maar hij stond buitenspel. In de 80e minuut haakte Vertonghen een Dnipro-speler waardoor de bal op de stip belandde. Konoplyanka, die in de belangstelling staat van uitgerekend Tottenham en Liverpool, nam zijn verantwoordelijkheid en scoorde via de paal.

Erna volgden nog wat kansen voor beide ploegen. Paulinho raakte de paal en ook Dawson kon na een hoekschop van Eriksen niet scoren. Dnipro raakte ook nog de paal en kreeg nog enkele kansen, maar de Oekraïners vergaten de wedstrijd helemaal af te maken. De wedstrijd eindigde op 1-0, Vertonghen en Chadli speelden de hele wedstrijd uit.