Preud'homme: "Bij winst ligt kampioenschap opnieuw open"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Preud'homme: "Bij winst ligt kampioenschap opnieuw open"
Foto: © SC

Club Brugge kruist zondag vol vertrouwen de degens met Standard. Michel Preud'homme analyseerde zich de voorbije weken ongetwijfeld suf op zijn voormalige werkgever. "Maar eigenlijk hanteer ik dezelfde voorbereiding als voor een andere partij."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge kan de titelrace zondag nieuw leven inblazen. Een overwinning tegen Standard betekent immers niet alleen een nul op zes voor de Rouches, maar meteen dé kans om play-off 1 in te gaan met een verschil van amper twee schamele puntjes.

"Nochtans hanteer ik dezelfde voorbereiding als voor een andere partij", vertelt Michel Preud'homme op de wekelijkse persbabbel. "Hoeveel wedstrijden ik ondertussen al zag van Standard? Ik heb hun laatste partijen natuurlijk geanalyseerd, maar pik op niet-wedstrijddagen van Club natuurlijk ook een wedstrijd op tv mee, hé. (lacht)"

"Pik op niet-wedstrijddagen ook wedstrijdje mee"

Alle schijnwerpers lijken ondertussen op blauw-zwart gericht. Kan Club opnieuw spanning in de titelstrijd brengen? "Als we winnen, ligt het kampioenschap opnieuw open voor iedereen", houdt de Luikenaar de kerk in het midden. "Maar voor zo'n wedstrijden doet een profvoetballer het, hé. Of er een sleutel is om Standard te verslaan? Er zijn een pak sleutels, vrees ik. De Rouches hebben simpelweg een uitstekend collectief."

De voorbije weken wilde Preud'homme nooit vooruitblikken naar de eindstrijd. "Elke wedstrijd gaat over drie punten", liet de voormalige Rode Duivel steevast optekenen. Maar een overwinning tegen de leider kan de spelers toch een boost geven? "Eigenlijk is zo'n overwinning maar anderhalf puntje waard", besluit Preud'homme. "Maar het is inderdaad een belangrijke partij, ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties