Vertonghen en co ook in Europa onderuit

Manuel Gonzalez
| 21 reacties

Na de zware 4-0 van dit weekend op Chelsea was Tottenham vanavond voor eigen publiek aan eerherstel toe. Het draaide anders uit. Met een 1-3 nederlaag tegen Benfica lijkt de kwartfinale bijzonder ver weg.

Het wedstrijdbegin was onzorgvuldig van beide kanten, al kende de thuisploeg licht veldoverwicht. Veel bracht het de Spurs, waarbij Dembele geblesseerd afhaakte en Chadli vanop de bank toekeek, niet op. In minuut 28 stuurde Ruben Amorim ploegmaat Rodrigo door het straatje. Die twijfelde niet en dropte het leer keurig in de verste hoek binnen.

In de tweede helft leek de 0-2 dichterbij dan de gelijkmaker en zo geschiedde. Na slecht verdedigen bij een hoekschop kon Luisão moederziel alleen binnenkoppen. Tottenham leek geslagen, maar een vrije trap van Christian Eriksen bracht toch nog leven in de brouwerij. Die spanning was van korte duur want met een pegel zette Luisão zijn ploeg met een been in de kwartfinale.