Belgische Barça-fans leven toe naar El Clásico

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Belgische Barça-fans leven toe naar El Clásico
Foto: © SC

Zondag om 21 uur ligt het stadsleven in Madrid en Barcelona stil voor El Clásico. Dé oerklassieker tussen de twee grootmachten van het Spaanse voetbal. "Als de Catalanen in het hol van de leeuw ten onder gaan is het kampioenschap beslist", beseft ook Toni Freire van Penya Fanatiek.

Antonio Freire – Toni voor de vrienden – richtte de oudste en meest actieve Barça-supportersvereniging van het land op in 2001. Twee jaar later trad de club toe tot de officiële supportersgilde van FC Barcelona. Intussen zijn we een decennium verder en vervult Freire een functie binnen zijn geliefde Blaugrana.

"Ik ben verantwoordelijk voor alle buitenlandse supportersclubs in de wereld", vertelt Freire. "Maandelijks moet ik naar Barcelona om te horen waar ze mij naartoe sturen. Zo reisde ik onlangs naar Nigeria voor de oprichting van een nieuwe club in Lagos."

Waar plaats je Ronaldo in het verhaal van zondag? “Als supporter van Barcelona nergens natuurlijk.”

Over de kraker zelf dan. Hoe wordt er in Spanje toegeleefd naar zondag? "Alles ligt nu al stil in Catalonië. Een zege in Santiago Bernabéu betekent voor ons hetzelfde als de titel pakken. Dit is pure passie. Als we verliezen is de competitie zo goed als gespeeld, maar we geven de hoop nooit op."

Wat voor duel mogen we verwachten? "Het wordt de wedstrijd van Messi en Neymar", voorspelt Freire. En waar plaats je Ronaldo in dat verhaal? "Als supporter van Barcelona nergens natuurlijk. (lacht) Neen, het is een pure klasbak maar we hopen dat hij niet zijn dagje heeft."

Onverwacht Atlético

Als twee honden vechten om een been loopt de derde ermee heen, luidt het spreekwoord. "Atlético Madrid is aan een prachtseizoen bezig met een zeer goede trainer en sterke mentaliteit."

"In het begin dacht ik dat ze het niet zouden volhouden maar ze staan er nog steeds. Ze spelen goed dus waarom niet. Als Barça het niet haalt hoop ik dat Atlético kampioen wordt", besluit Freire met een rivaliserende knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties