Defour en Porto met moeite voorbij tien hekkensluiters

Diederik Geypen

FC Porto beleefde geen gemakkelijke avond tegen rode lantaarn Belenenses. Ondanks een volledige helft met een extra mannetje viel het winnende doelpunt pas in de slotfase.

Sinds de aanstelling van Luís Castro als hoofdcoach van Porto krijgt Defour volop zijn kans. Ook tegen hekkensluiter Belenenses startte de Rode Duivel in de basis. De eerste periode baarde een muis, al volgde net voor de pauze enige opwinding. Afonso werd met rood een minuutje voor zijn collega’s naar de kleedkamer gestuurd.

Na rust probeerden de Draken met een man meer de muur van de tegenstander open te breken. De deur bleef lang op slot, tot invaller Quintero met nog tien minuten op de klok het gaatje vond. De bezoekers bleven troosteloos achter en sloten de wedstrijd zelfs nog af met negen man.

Benfica - Académica Coimbra 3 - 0

In de vooravond kende leider Benfica Lissabon weinig moeite met nummer tien Académica Coimbra. De Braziliaan Lima had er zin in en scoorde voor rust twee keer. Na de koffie dikte Pérez de score nog aan tot 3-0. Door deze zege behouden de Arenden hun ruime voorsprong van zeven punten op stadsconcurrent Sporting.