Beerschot-speler Magerman op drie matchen van einde van carrière

Nicola Cantoro
| 11 reacties
Beerschot-speler Magerman op drie matchen van einde van carrière
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Nog drie wedstrijden en Frank Magerman stopt met zijn carrière als voetballer bij KFCO Beerschot- Wilrijk. Met zijn 36 levensjaren was Magerman dit seizoen het ouderdomsdeken bij de kampioen in eerste provinciale. Al kan de middenvelder wel terugblikken op een mooie carrière.

Magerman bewees dit seizoen, ondanks zijn leeftijd, zijn grote waarde voor de Kielse Ratte. De ervaren speler bracht rust op het middenveld en had zeker zijn aandeel in het sterke seizoen van Beerschot-Wilrijk waarin het alle tegenstand omver blies. De 36-jarige Beerschot-speler speelde nog voor SK Beveren, KV Oostende, KSV Waregem, Eendracht Aalst, Verbroedering Geel, Rupel Boom, Standaard Wetteren en Berchem Sport.

"Het was  een moeilijke beslissing. Eén die ik een aantal weken geleden al genomen heb. En louter en alleen een keuze van het verstand. Mijn gevoel en mijn hart zeggen ook nu nog iets anders. Maar na een lang gesprek met dokter Nick Janssens heb ik de knoop definitief doorgehakt", reageert Magerman op de clubsite van Beerschot-Wilrijk.

“Ik zou doodgraag in het voetbal blijven. Als dit eventueel bij Beerschot Wilrijk zou kunnen, in een of andere technische functie of zo, graag zelfs”

“Ik heb dit seizoen enorm hard moeten werken om na een rugblessure, een hernia, terug fit te geraken. Mijn start bij KFCO Beerschot Wilrijk viel daardoor helemaal in het water”, gaat Magerman verder. “Ik voelde me vaak overbodig, gefrustreerd ook. Maar ik heb geknokt en ben helemaal fit teruggekeerd, belandde in de derde match van het seizoen al op de bank en dwong daarna een vaste stek af in het elftal. Dat gaf een enorme voldoening. Het was een overwinning op mezelf.”

Wat Magerman na dit seizoen zal doen, weet hij zelf nog niet. “Ik laat alles op me afkomen, maar zou doodgraag wel op de een of andere manier in het voetbal blijven. Als dit eventueel bij Beerschot Wilrijk zou kunnen, in een of andere technische functie of zo, graag zelfs. Want in dit ene seizoen is deze club met zijn ongelooflijke supporters aan mij blijven 'plakken'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (1)

Nieuwste reacties