Vrouwensprokkels van het weekend

Vrouwensprokkels van het weekend
Foto: © SC

Ook dit weekend valt er weer vanalles te beleven op de vrouwenvoetbalvelden. De selectie van de U19 is bekendgemaakt en veel ander leuk nieuws.

Selectie U19 bekendgemaakt

De selectie van de Red Flames U19 voor de trainingen van maandag en woensdag in Tubeke zijn bekendgemaakt. 25 speelsters maken hun opwachting in de selectie, die in volle voorbereiding is op de eliteronde richting EK.  Die eliteronde gaat door in Brussel, Duitsland lijkt de grootste tegenstander.

De selectie: Charlotte Andries (Antwerp), Sheila Broos (KSK Heist), Tine de Caigny, Elle Decorte, Yana Haesebroek, Sofie Huygebaert, Jana Vanhauwaert (allen Club Brugge), Magalie Dinon, Elien Nelissen, Madison Waegenaire (allen Standard), Diede Lemey, Britt Vanhamel, Lucinda Michez, Lola Wajnblum (allen Anderlecht), Silke Leynen, Tinne Van den Bergh, Elke Van Gorp, Chloë Van Mingeroet, Hannelore Van Poppel (allen Lierse), Sheryl Merchiers (Zulte Waregem), Shayna Raekelboom (WS Woluwe), Jessie Taets, Margaux Van Ackere, Elien Van Wynendaele, Paulien Windels (allen AA Gent),

Red Flames bekijken Den Dreef al eens

Vanavond spelen OH Leuven en Bergen tegen elkaar in play-off 3. Opvallende gasten in het publiek zullen de Red Flames zijn. Zij zijn in volle voorbereiding op de wedstrijd in Albanië (5 april) en thuis tegen Noorwegen, op 10 april … aan Den Dreef. Een scouting van het veld zou je het dus ook kunnen noemen.

De aftrap van de match wordt verzorgd door Kristien Elsen, Lore Vanschoenwinkel (beiden OHL) en Aline Zeler (Standard Fémina).

Kwartfinales WK U17

In Costa Rica zijn de kwartfinales van het WK U17 gespeeld. Nigeria – enkele weken terug nog in Tubeke voor een wedstrijd tegen de Red Flames U17 – vond in deze ronde haar Waterloo: 0-3 verlies tegen Spanje.

Spanje komt in de halve finales uit tegen Italië, dat Ghana wipte na strafschoppen. De andere finale gaat tussen Venezuela (3-2 winst tegen Canada) en Japan (2-0 tegen Mexico).

Miedema kan topschutterstitel niet meer ontlopen

In de BeNe League is het razend spannend tussen Standard en Twente voor de titel, maar voor een andere prijs is het veel minder spannend. Dat Vivianne Miedema topschutster gaat worden, staat nu al buiten kijf.

Ze scoorde gisteren in de match tegen Club Brugge nummer 34 en 35 van dit seizoen en heeft daarmee twintig doelpunten voorsprong op Wullaert, Crammer en Jansen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties