Vande Walle denkt aan één vervanger: "Ik kies voor een ervaren rot"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 56 reacties
Vande Walle denkt aan één vervanger: "Ik kies voor een ervaren rot"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De scheenbeenbreuk die Koen Casteels opliep vertoont geen verdere complicaties. Een herstel binnen de twee maanden klinkt zelfs realistisch. Indien de goalie van Hoffenheim toch niet fit raakt voor het WK, is er volgens gewezen doelman Philippe Vande Walle slechts één man de geschikte vervanger.

“Ik kies voor een ervaren rot en dan kom ik snel bij Silvio Proto terecht”, maakt de voormalige keeperstrainer van de Duivels zijn standpunt duidelijk. “Je moet kunnen terugvallen op een doelman met ervaring op het hoogste niveau, die een heel seizoen achter de rug heeft en gewoon is om Europees voetbal – in zijn geval Champions League - te spelen.”

Vallen om dat laatste aspect jongens als Sammy Bossut en Colin Coosemans uit de boot? “Ik zou sowieso voor een jongen uit onze eigen competitie kiezen. Proto en Logan Bailly kennen de groep nog van een tijdje geleden, dat speelt ook een rol. Als neutraal analist kies ik dan logischerwijs voor Proto, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteiten van een Bossut of Coosemans.”

“Het keepersprobleem opklaren is een heel gemakkelijke klus”

Volgens Vande Walle kan het sluitstuk van Anderlecht leven met de status van derde keeper. “Proto heeft alle troeven in handen om de rol van derde doelman op een professionele manier in te vullen. Bovenal ziet hij het nu zelf zitten om zich in die rol te schikken. Ik denk dat het een heel gemakkelijke klus is om het keepersprobleem op te klaren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties