Courtois en Alderweireld met pijnlijke nederlaag bij middenmoter

Atlético Madrid heeft een bijzonder slechte zaak gedaan in de titelstrijd in Spanje. Het verloor bij Levante met 2-0 en kan zo Real Madrid dichterbij zien sluipen vanavond.

Al na een dikke vijf minuten begon het noodlot voor Atlético Madrid bij Levante. Een voorzet raakte niet echt weg en Filipe Luiz zette met de borst zijn eigen doelman op het verkeerde been: 1-0 voor de thuisploeg.

Atléti - met naast Courtois ook Alderweireld in de basis - ging gretig op zoek naar de gelijkmaker, maar vond die voor de rust niet. Het had de betere kansen, maar vond geen gat in het pantser.

Titeldroom opbergen?

Integendeel: twintig minuten voor tijd werd Rode Duivel Alderweireld in de rug gepakt, waardoor David Barral de 2-0 kon maken. Einde verhaal in Levante zo voor de Madrilenen, want de thuisploeg ging massaal terug in de verdediging.

En zo komen de sjaaltjes die werden gemaakt waarop stond dat Atlético kampioen zou worden dit seizoen misschien toch ineens waardeloos, want Real kan - als het vanavond en zijn inhaalwedstrijd wint - gelijk komen en is op doelsaldo de betere.