Het belang van Hazard voor Chelsea

Mattias Verhaeghe
| 9 reacties
Het belang van Hazard voor Chelsea
Foto: Photonews

Eden Hazard werd afgelopen weekend op de bank gezet door Mourinho voor zijn uithaal de week ervoor. Maar daarmee strafte Mourinho vooral zijn eigen ploeg. Chelsea kwam niet verder dan een troosteloze 0-0 tegen staartploeg Norwich. Hoe belangrijk is Hazard voor Chelsea?

Door Mattias Verhaeghe

Eden Hazard heeft er een heel goed seizoen opzitten. De Rode Duivel pakt wel geen prijs met Chelsea, maar werd toch verkozen tot Jonge Speler van het Jaar. Hij ontpopte zich tot de absolute ster van The Blues en zorgde met zijn spel voor een ander voetballend Chelsea. Als hij niet mag spelen zoals hij dat het liefst wil, gaat hij met de hele ploeg kopje onder.

Boven iedereen uit

‘Eddie’ werd dit seizoen al acht keer tot man van de match verkozen, over alle competities heen. Daarmee steekt Hazard al zijn ploeggenoten de loef af. Eerste achtervolger Fernando Torres werd vier keer verkozen. De kleine Belg was in de Premier League goed voor veertien doelpunten en zeven assists, staat op de statistiekenlijst boven alle andere spelers van Chelsea en krijgt voor zijn seizoen een gemiddelde van 7,65/10.

Met 31 wedstrijden staat Hazard op de vierde plaats in de lijst van meest gespeelde wedstrijden. Alleen Terry (34), Cech (34) en Ivanovic (35) deden beter. Daarin behaalde hij een gemiddelde van twee doelpogingen, een passingspercentage van 83,3% en vier geslaagde dribbels per wedstrijd.

Belangrijke sleutelpion

De Rode Duivel was ook telkens belangrijk voor Chelsea. Met zijn doelpunten en assists sleepte Hazard meermaals de zege binnen voor Chelsea, in wedstrijden waar het voor The Blues bijzonder moeilijk was. Ook al begon hij op de bank, hij pakte tijdens zijn invalbeurten vaak uit met een beslissende pass, een assist of een doelpunt. Hij neemt ook zonder moeite de strafschoppen als Lampard niet op het veld staat.

Kortom, Hazard is dé man bij Chelsea. Mourinho kan er gewoon niet rond. The Blues zijn een andere ploeg met of zonder onze landgenoot. Geeft Mourinho hem de vrijheid om te spelen zoals hij wil, dan tovert hij. Pakt ‘The Special One’ uit met een andere tactiek of laat hij Hazard op de bank, dan loopt het wel eens verkeerd, zoals tegen Atlético Madrid of Norwich City.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties