Vercauteren was te veel perfectionist voor KV Mechelen

Vercauteren was te veel perfectionist voor KV Mechelen
Foto: © Photonews

Het contract van Frank Vercauteren bij KV Mechelen werd niet verlengd. "Een uiteenlopende visie", verklaarde voorzitter Johan Timmermans. Inderdaad, want Vercauteren wilde te veel ineens veranderen bij de club.

Vercauteren keek zijn ogen uit toen hij bij KV Mechelen aankwam. De infrastructuur was immers nog altijd dezelfde als toen hij er in 1998 vertrok na zijn eerste periode als trainer. Om in de zaal te gaan trainen moet immers nog altijd de auto genomen worden naar de dichtsbijzijnde gym. Als hij vrij van alle publiek wou trainen, moesten de spelers eveneens weer de auto in om naar de verdergelegen oefenterreinen te rijden. 

Dingen die Vercauteren allemaal graag gewijzigd had gezien. "Babystapjes", verkondigde hij bij zijn aankomst, maar zelfs die babystapjes kwamen er niet. Deels door financiële onmacht omdat KV zijn geld liever in zijn kern steekt, deels door een gebrek aan hulp van externen. Vercauteren is een perfectionist en wil graag in een professionele omgeving werken. KV werkt daaraan, maar niet snel genoeg naar de zin van de man die bij Anderlecht, Genk, Al-Jazira en Sporting Lissabon andere werkomgevingen gewend was.

Vercauteren stelde eisen, maar KV kon daar niet op ingaan

Vercauteren hield daarom liever de eer aan zichzelf dan nog een seizoen te gaan - naar zijn inzien - aanmodderen. Vercauteren had zijn eisen, zowel sportief als qua infrastructuur, gesteld naar volgend seizoen toe, maar daar kon de club niet op ingaan. En dus was het voor beide partijen de beste keuze om uit elkaar te gaan. Vercauteren geeft zichzelf nu de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Eentje waar hij wel genoeg inzeg heeft om de dingen te boetseren naar zijn visie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties