Ziet Manchester United er volgend jaar zo uit?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 22 reacties
Ziet Manchester United er volgend jaar zo uit?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manchester United heeft een dramatisch seizoen achter de rug, en wil het liefst zo snel mogelijk de bladzijde omdraaien. De Engelse topclub staat voor een nieuw tijdperk, en heel wat transfergeruchten staken de voorbije weken en maanden de kop op.

Dat United er volgend jaar helemaal anders zal uitzien, is niets nieuws. Maar wie wordt er nu juist aan The Mancunians gelinkt en hoe zou de club er volgend jaar kunnen uitzien? Voetbalkrant.com goot het voor u in een overzicht.

Beginnen doen we met de nieuwe coach. Louis van Gaal lijkt in polepositie te liggen om het roer over te nemen op Old Trafford. De Nederlandse oefenmeester moet United opnieuw op de rails krijgen met zijn aanpak.

Transferbudget: meer dan 200 miljoen euro?

Van Gaal zou zijn eigen United mogen smeden en zou daarvoor een hele dikke portefeuille ter beschikking krijgen. Als we de Britse bronnen mogen geloven, zou het om meer dan 200 miljoen euro gaan. Een bedrag waar je al iets mee kan aanvangen natuurlijk.

Het lijkt er ook sterk op dat als van Gaal de nieuwe coach wordt, hij zal gaan shoppen bij zijn voormalige werkgever Bayern München. Zo circuleren nu reeds de namen van Arjen Robben, Toni Kroos én Thomas Müller als potentiële versterkingen.

Hummels, Reus én Cavani

Om de defensie onder handen te pakken hoopt de Engelse recordkampioen Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Luke Shaw (Southampton) te kunnen inlijven. Terwijl om het middenveld extra te versterken William Carvalho (Ex-Cercle Brugge, nu Sporting Lissabon) in beeld is. Verschillende bronnen melden dan weer dat United momenteel aan het onderhandelen is met Marco Reus, net als Hummels sterkhouder bij Dortmund.

Ook de voorhoede moet versterkt worden, en ook daar hebben The Red Devils een grote vis op het oog. Manchester United zou zich dolgraag willen versterken met Edinson Cavani, de goaltjesdief van Paris Saint-Germain.

Wat met de Belgen?

Voorts lijkt de mogelijke komst van van Gaal niet zo heel erg goed nieuws te zijn voor Wayne Rooney. Zoals tijdens iedere transferperiode lijkt de Engelsman ook nu weer in verband gebracht te worden met diverse topclubs. Het is ook niet duidelijk wat er zal gebeuren met Marouane Fellaini en Adnan Januzaj. Een ding is zeker: beiden zullen hard moeten knokken voor een basisplaats.

Cruciale maanden

Ze staan in Manchester voor enkele cruciale maanden, die heel erg belangrijk zullen blijken voor de toekomst van United. Het is nog afwachten wie de nieuwe coach wordt, en welke versterkingen die nodig acht om de club opnieuw naar de absolute top te brengen. Maar als de fans even mogen dromen, dan zou United er volgend jaar zo weleens kunnen uitzien:

Doel: De Gea

Defensie: Rafael, Jones, Hummels, Shaw

Middenveld: Robben/Müller, Mata, Kroos/Carvalho, Reus/Januzaj

Aanval: Cavani, van Persie

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties