Tijdstraf mogelijk volgend seizoen van kracht: "Zou écht goede zaak zijn"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 19 reacties
Tijdstraf mogelijk volgend seizoen van kracht: "Zou écht goede zaak zijn"
Foto: © SC

Het lijkt er sterk op dat de tijdstraf binnenkort haar intrede maakt in het voetbal. Michel Platini en Pierluigi Collina zijn alvast een voorstander van de nieuwe regel. Maar hoe denkt Robert Jeurissen, de Belgische scheidsrechtersbaas over die tijdstraf?

“Ook ik pleit voor de invoering van die tijdstraf”, steekt Jeurissen van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het is een kwestie van fair-play en het zou zéker en vast een goede zaak zijn voor het voetbal.”

"Invoering van tijdstraf lijkt me niet meer dan terecht"

Een speler die tegen geel aanloopt zou vervolgens als straf even plaats moet nemen op de bank. “Dat lijkt me dan ook niet meer dan terecht. Vandaag de dag is de club van een speler die verzorging moet krijgen na een tackle te vaak het slachtoffer.”

“Die speler moet verzorging krijgen naast het veld en zijn team moet enkele minuten verder met tien man. Onrechtstreeks profiteert de ploeg van de speler die de fout beging dus van een situatie met een mannetje meer.”

Volgend seizoen al van kracht?

Jeurissen juicht de invoering van de tijdstraf toe, maar de nieuwe regel laat mogelijk wel nog even op zich wachten. “Het betreft een wijziging van een spelregel, dus dat is iets dat eerst via het IFAB (International Football Association Board, nvdr.) zal moeten passeren.”

“Ik kan op dit moment dan ook niet met zekerheid zeggen wanneer die regel van kracht zal zijn. Het kan nog even duren, maar met wat geluk kan de tijdstraf in de loop van volgend seizoen haar intrede maken in het voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties