De grootste talenten uit de Premier League

Timothy Collard
Timothy Collard
| 42 reacties
De grootste talenten uit de Premier League
Foto: © Photonews

Het seizoen 2013-2014 behoort alweer tot het verleden. Heel wat jonkies manifesteerden zich op de Europese voetbalvelden, maar welke talenten maakten het voorbije jaar de beste indruk?

Voetbalkrant.com ging in iedere competitie op zoek naar vijf ruwe diamanten die tijdens de voorbije jaargang hoge toppen scheerden en enorme stappen wisten te zetten in hun ontwikkeling. Vandaag bespreken we de Premier League.

Adnan Januzaj: Het grote publiek leerde het jeugdproduct van RSC Anderlecht afgelopen zomer kennen. Een heel jaar lang (wanneer hij speelde) trakteerde hij ons op heerlijke passeerbewegingen, gekoppeld aan een geweldig spelinzicht. Een heel jaar lang hield hij ons ook in spanning, maar uiteindelijk koos Januzaj voor de Rode Duivels en gaat hij gewoon mee naar het WK in Brazilië.

Raheem Sterling: Akkoord, de pijlsnelle winger stak vorig seizoen reeds de neus aan het venster bij Liverpool. Toen was het nog met veel vallen en opstaan, maar dit seizoen was hij één van de absolute uitblinkers in de Premier League. Sterling scoorde negen keer, gaf vijf assists, en strandde op een zucht van de titel.

Luke Shaw: Ook Shaw veroverde vorig jaar reeds een basisplaats bij Southampton. Dit seizoen bevestigde de nog steeds maar 18-jarige linksachter al het goede. Zijn goede prestaties gingen ook niet onopgemerkt voorbij bij de topclubs. Chelsea en Manchester United staan te springen om Shaw in te lijven.

Nabil Bentaleb: De grootste verrassing van allemaal. De Algerijnse middenvelder knokte zich na de jaarwisseling in de ploeg bij Tottenham Hotspur, waar hij enkele concurrenten waaronder Moussa Dembele, Paulinho en Sandro het nakijken gaf. Bentaleb komt straks op het WK mogelijk in actie tegen de Rode Duivels.

Ross Barkley: Als laatste bespreken we Ross Barkley. De middenvelder brak dit seizoen helemaal door bij Everton en was één van de absolute uitblinkers in het team van Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. We gaven Barkley de voorkeur op andere talenten van the Toffees: Gerard Deulofeu en John Stones.

Dit is natuurlijk maar een greep uit de Engelse kweekvijver. Waren er andere jonkies die jouw aandacht trokken dit seizoen? Laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties