Lombaerts wil vechten voor basisstek: "Iedereen wil spelen, ik ook"

Robby Morren
Robby Morren
| 25 reacties
Lombaerts wil vechten voor basisstek: "Iedereen wil spelen, ik ook"
Foto: © Photonews

Nicolas Lombaerts sloot vandaag aan bij de Rode Duivels. De verdediger merkt dat er zeer intensief wordt getraind. "Er is veel concurrentie."

Robby Morren in Genk

"Ik heb één week rust gehad en dat was voldoende om te recupereren en het hoofd leeg te maken. Ik ben tijdens het weekend naar België gekomen. Het was een lange vlucht, ik heb het daarna heel rustig gehouden. Deze eerste training is goed verlopen."

Met Januzaj en Origi maakte Lombaerts kennis met twee nieuwkomers. "Die jongens zijn rustig en respectvol in de omgang. Bovendien hebben ze voetballend veel kwaliteiten." De verdediger gaf toe dat hij toch wat verrast was door de selectie van Origi. "Ik ken hem niet goed, volgens mij was iedereen wel een beetje verrast."

Grootste ontgoocheling uit mijn carrière

De concurrentie om een plaatsje in het team van Wilmots is erg groot. "Er is veel concurrentie en iedereen wil zich in de ploeg spelen. Natuurlijk wil ik ook graag spelen. De duels op training zijn dan ook wat intenser, maar dat is voetbal."

Lombaerts pakte met Zenit Sint-Petersburg naast de titel.  "Dat was een hele grote ontgoocheling. We waren er heel dichtbij en als het dan net voor de eindmeet foutloopt, doet dat pijn. Qua resultaat was dat wel de grootste ontgoocheling uit mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties