Fernando Torres, de aanvalsleider van La Roja

Mattias Verhaeghe
| 15 reacties
Fernando Torres, de aanvalsleider van La Roja
Foto: Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fernando Torres behoort meer dan waarschijnlijk tot de definitieve selectie van bondscoach Vicente Del Bosque. Sterker nog, hij wordt wellicht de eerste keuze in de aanval van 'La Roja'. Hij scoorde nochtans het minst aantal doelpunten van alle geselecteerde aanvallers, op Jesus Navas na.

Niet veel spelers krijgen momenteel zo veel kritiek als Torres. Van kritische commentaren tot spelers die hem uitdagen op het veld. De Spaanse topspits vindt zijn draai maar niet bij Chelsea en kreeg de stempel van miskoop. De Spanjaard scoorde dit seizoen vijf keer in zestien wedstrijden in de Premier League.

Daarmee maakte hij minder doelpunten dan al zijn collega-spitsen bij Spanje. Alleen Jesus Navas deed slechter, maar hij is dan ook geen diepe spits. Toch mag Torres straks de aanval van La Roja leiden op het WK.

‘El Niño’ stelde echter nooit teleur bij de nationale ploeg. Hij is sinds het EK in Portugal in 2004 op elk groot tornooi aanwezig geweest. In 106 wedstrijden voor zijn nationale ploeg maakte Torres 36 doelpunten. In 2012 werd hij nog topschutter van het EK in Polen en Oekraïne. En ook op de Confederations Cup in 2013 herhaalde hij dat. Hij vond toen vijf keer de weg naar het doel in vier wedstrijden.

Het vertrouwen van Del Bosque in de Chelsea-aanvaller is heel groot. Hij gaf dat enkele dagen geleden in Marca te kennen. De werkkracht van Torres is een enorm voordeel. Het belang van hem bij Chelsea mag niet onderschat worden. Hij verricht bijzonder veel loopwerk en verdedigt veel mee. En laat ons eerlijk zijn. Welke diepe spits slaagde de laatste jaren bij Chelsea, op Drogba na?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties