Mertens denkt niet alleen aan zichzelf: "Terug uit Brazilië met trots, niet met veelvoud aan caps"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Mertens denkt niet alleen aan zichzelf: "Terug uit Brazilië met trots, niet met veelvoud aan caps"
Foto: © Photonews

Dries Mertens is gebrand op een goede prestatie in Brazilië. De flankaanvaller werd de voorbije maanden dan wel vooral gezien als super sub, maar hoopt in Zuid-Amerika toch te knallen. "Ik ben polyvalent, maar dat is niet altijd een voordeel."

Cédric De Volder in Westkapelle

Dries Mertens is één van die jongens die, ondanks een schitterend seizoen bij hun club, niet zeker is van een basisplaats bij de Rode Duivels. De flankaanvaller bleef tegen het Groothertogdom Luxemburg op de bank, maar mocht zich tonen tegen Zweden. "Al was ik ook klaar om de eerste wedstrijd te spelen, maar Marc Wilmots wilde me extra rust geven. Ik sloot door clubverplichtingen later aan, hé."

"Fysiek voel ik me echter honderd procent", gaat Mertens verder. "Hoe ik zelf naar mijn prestatie in Stockholm kijk? Ik heb mijn werk gedaan, maar sommige zaken kunnen nog beter. Al leverde ik bijvoorbeeld wel enkele uitstekende voorzetten af. Of ik het gevoel heb dat ik dichter bij een basisplaats sta? We zullen zien, maar ik speelde ook bij SSC Napoli een goed seizoen. Dan hoop je natuurlijk op meer."

Basisplaats? We zullen zien, maar na goed seizoen hoop ik op meer

"Bovendien heb ik de voorbije weken bewezen dat ik niet alleen op die linkerflank, maar ook op rechts en op de tien uit de voeten kan", is de Rode Duivel op dreef. "Ook in Italië speelde ik goede wedstrijden op alle posities. Maar die polyvalentie is niet altijd een voordeel, hé. Naar welke positie mijn voorkeur zelf uitgaat? Ik speel het liefst." (lacht)

Al denkt Mertens niet enkel aan zichzelf. Vooral de collectieve prestatie komt op de eerste plaats. "In de groep is stilaan het besef gaan leven dat we iets kunnen rapen in Brazilië. Eerlijk: ik zal enkel ontgoocheld zijn als we een wedstrijd verliezen. Ik wil terugkeren uit Brazilië met trots en punten, niet met een veelvoud aan caps."

Ik was de voorbije jaren jaloers op Nederlands

Ondertussen blijft het Belgische volk vol achter haar helden staan. "Ik moet toegeven dat ik de voorbije jaren een beetje jaloers was op Nederland", besluit Mertens. "Ik vind het dus een eer om op zo'n veld te komen waar duizenden fans rond staan te drummen. Of dat voor extra druk zorgt? Iedereen speelt tegenwoordig bij een grote club. We zijn dat dus wel een beetje gewoon."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties