De Blikvangers: Groep C - Colombia

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De Blikvangers: Groep C - Colombia
Foto: © SC

Op het WK in Brazilië zullen alle landen met een selectie van 23 spelers aan de start komen. Bij elk land zijn er wel enkele sterren die er bovenuit steken. Wij stellen jullie deze voor, zo ook de sterren van Colombia.

Door Sander De Graeve

Eigenlijk gaat Colombia zonder zijn absolute blikvanger naar het WK. In januari sloeg het noodlot namelijk toe. Falcao blesseerde zich in een bekerwedstrijd tegen een team uit de lagere reeksen zwaar aan de knie.

Falcao, volgens velen de beste spits van de wereld, hoopte op tijd fit te geraken, maar recent is dan toch gebleken dat de spits er gewoon niet zal bij zijn op het WK. Een ferme aderlating voor de Colombianen.

Carlos Bacca

Bij gebrek aan Falcao zullen de doelpunten misschien wel moeten komen van Carlos Bacca. Hij speelde tot vorig seizoen bij Club Brugge, maar maakte dit seizoen grote sier in Spanje.

Met Sevilla speelde hij de pannen van het dak, waardoor naast een resem doelpunten in Spanje ook Europees grote successen werden behaald.

James Rodriguez

Met James Rodriguez vinden we wel een ploegmaat van Falcao terug in de Colombiaanse selectie. De rasechte winger brak echt door bij FC Porto met een karrenvracht aan goals en assists. Het leverde hem een transfer op naar het rijke AS Monaco. De Monegasken legden zo'n 45 miljoen euro op tafel voor het 22-jarige talent.

Daar ging hij de concurrentie succesvol aan met onder meer onze landgenoot Yannick Ferreira Carrasco en oude bekende Nabil Dirar. Ook bij de nationale ploeg gaat het hem voor de wind. Hij lukte drie goals in de kwalificatiecampagne.

Mario Yepes

Als derde komen we bij één van de ouderdomsdekens in de selectie van José Pekerman. Yepes is nog een overlever van die andere Gouden Generatie met sterren als Valderrama, Asprilla en Higuita. Hij verdedigt momenteel de kleuren van Atalanta.

Daarvoor was de 38-jarige actief bij onder meer AC Milan, Chievo Verona en Paris Saint-Germain. Vorig jaar speelde hij nog in de Champions League tegen Anderlecht. De veteraan is tevens één van de oudste spelers op het WK. Binnen zijn eigen selectie moet hij wel nog doelman Faryd Mondragón boven zich dulden. De bijna pensioengerechtigde doelwachter is er al 42 en wordt nog tijdens het WK een jaartje ouder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties