Mirallas op rechts of...? "Ik denk dat het tussen Dries en mij gaat"

Mirallas op rechts of...? "Ik denk dat het tussen Dries en mij gaat"
Foto: © Photonews

De rechterflank is nog vacant gebied voor Rode Duivels die er kunnen spelen. En daar zijn er wel een paar van: Dries Mertens, Nacer Chadli, Kevin De Bruyne en Kevin Mirallas. Die laatste hoopt er natuurlijk op, maar Marc Wilmots houdt de lippen nog stijf op elkaar.

Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Vroeger zouden we gezegd hebben: Kevin De Bruyne is een certitude op rechts, maar sinds Wilmots ontdekt heeft dat hij centraal achter de spitsen heel wat creativiteit bijbrengt, lijkt dat plaatsje weggelegd voor iemand anders. Wie? Dat zal minstens tot volgende week afwachten zijn. Maar vooral Dries Mertens en Kevin Mirallas lijken in de weegschaal te liggen. "Ik denk dat het tussen mij en Dries gaat, maar ook Nacer en De Bruyne kunnen daar spelen."

"Iedereen wil titularis zijn, ook ik, maar dat is nu niet het belangrijkste. Je kan ook inkomen en belangrijk zijn. Kijk maar hoe Dries in de laatste wedstrijd tegen Tunesië het verschil maakte. Ik hoop gewoon zoveel mogelijk bij te brengen aan de ploeg. Liefst als titularis, maar anders zal ik er ook alles aan doen om klaar te zijn om in te vallen", toonde Mirallas zich de ideale ploegspeler. 

Ik weet hoe Romelu de ballen wil en hij weet hoe ze gaan komen

Mirallas kan wel terugvallen op de automatismen met Romelu Lukaku, die hij een heel seizoen aangescherpt heeft bij Everton. "Dat is zeker een voordeel. We vinden elkaar goed op en naast het veld. Ik weet hoe hij de ballen wil krijgen en hij weet hoe ze zullen komen. Maar zoals ik al zei: dat kunnen die drie anderen ook."

En ze zijn o zo voorzichtig, want de bondscoach komt elk scheef woord te weten. Zijn eigen kwaliteiten wil Mirallas dus niet in de verf zetten, want Wilmots loopt niet hoog op met het woordje 'ik'. "Dat zit trouwens ook niet in mijn mentaliteit. De coach kent me door en door. En wie speelt kan ook afhangen van de tegenstander en de omstandigheden. Er lopen in onze kern veel goede spelers rond, die allemaal verdienen om te spelen."

Mirallas met een knipoog: "We gaan niet kijken, maar gezellig op restaurant"

Mirallas leeft alvast toe naar de openingsmatch, de vraag of hij zou kijken was dan ook één waar hij laconiek op antwoordde. "Neen we gaan niet kijken, we gaan gezellig op restaurant. Tuurlijk gaan we kijken, wat dacht je nu? Het is de openingsmatch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties