De kijk van onze WK-ambassadeur: Italië

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Italië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Griekse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Niels Rethy en ik ben achttien jaar oud. ¼ van mijn familie is Italiaans en ondanks dat ik hier in België geboren en getogen ben, ben ik al van kindsbeen af geïnspireerd door de Italianen.

Ik ben een hevige fan van AC Milan en de nationale ploeg van Italië. Ik ben al vaak in Italië geweest en ik voel me er helemaal thuis. Ik woon in Sint-Truiden, de enige Belgische voetbalploeg die me in België houdt. Ik mis geen wedstrijd van STVV, dat voor altijd een speciaal plekje heeft in mijn hart.

Verwachtingen

Zoals op ieder groot toernooi verwachten veel mensen dat Italië ver zal geraken. Dat is ook mijn verwachting. Het is één van de laatste kansen voor enkele ‘oudjes’ en volgens mij zullen ze die kans niet onbenut laten. Ik voorspel een halve finale voor Italië.

Speler(s) om te volgen

Alessio Cerci en Ciro Immobile zouden straks wel eens hoge ogen kunnen gooien. Ze speelden afgelopen seizoen allebei bij Torino en vonden vlot de weg naar doel.

De kans is bovendien vrij groot dat Immobile (sinds kort speler van Borussia Dortmund, nvdr.) de voorkeur krijgt op Mario Balotelli. Immobile stond er namelijk écht tijdens de oefenmatchen.

Waarom ook u voor Italië moet supporteren

Bij de Squadra krijgt iedereen bovendien een eerlijke kans. Ook als je tegen de degradatie knokt in de Serie A, maak je kans op een uitnodiging van bondscoach Prandelli. Dat is in België quasi onmogelijk.

Het is eigenlijk heel simpel. Italië heeft heel wat goede en heel wat slechte jaren gehad. Wat zo mooi is aan de Italiaanse supporters, is dat ze optimistisch blijven en achter hun ploeg blijven staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties