De Belgische connectie: Groep H - Zuid-Korea

De Belgische connectie: Groep H - Zuid-Korea
Foto: © SC

Kent u hem nog? Ki-Hyeon Seol? De linkerflankaanvaller die een tijdje furore maakte bij Anderlecht, maar nooit echt kon gedijen in België. De man is onze link met Zuid-Korea. Maar er is meer!

Ki-Hyeon Seol

Hij is tevens ook de enige Zuid-Koreaan die ooit in België gevoetbald heeft. Seol was nooit echt een publiekslieveling in het Astridpark, maar maakte wel veel en ook belangrijke doelpunten. In zijn eerste match voor paars-wit scoorde hij zelfs meteen een hattrick als invaller. Seol is sinds 2010 geen international meer, maar voetbalt wel nog bij het Zuid-Koreaanse Incheon United. In 83 interlands kon hij negentien keer scoren.

Italië 1990

De Belgen hebben al twee keer eerder tegen elkaar gespeeld op een wereldkampioenschap. In 1990 in Italië wonnen onze Rode Duivels met 2-0 dankzij goals van Marc Degryse en Michel De Wolf. Het begin van een mooi avontuur dat pas eindigde tegen Engeland en David Platt.

Frankrijk 1998

In 1998 werd het 1-1 nadat Nilis de score na zeven minuten al had geopend. In de tweede helft wisselde toenmalig bondscoach Georges Leekens Enzo Scifo voor Franky Van der Elst, een wissel die nog lang bleef nazinderen. En de uitschakeling was ook meteen een feit, weliswaar zonder te verliezen. Een jaar later wonnen we in Seoul vriendschappelijk wel (1-2).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties