Wilmots: "Ik heb tien keer meer over mijn kop gehad dan Lukaku"

Wilmots: "Ik heb tien keer meer over mijn kop gehad dan Lukaku"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots heeft een persconferentie gegeven aan de Belgische pers in Mogi das Cruzes. De bondscoach liet weten dat Nicolas Lombaerts zeker speelt en dat alles met Romelu Lukaku uitgepraat is. En ook wil hij vooruitgang zien in het spelniveau.

België kan morgen voor het eerst in zijn geschiedenis 9 op 9 halen in een groepsfase op het WK. "Maar wij zijn hier niet om records te slopen", aldus Wilmots. "We willen gewoon zo ver mogelijk geraken en dus interesseert de rest me weinig."

Van Gaal krijgt alle lof. Zo relatief is het

Ook de kritiek op het spelniveau doet hem bitter weinig. "Nederland verdedigde vooral tegen Chili en ze speelden Robben uit. Op het einde winnen ze met 2-0 en krijgt Van Gaal alle lof voor zijn tactiek. Zo relatief is het allemaal. Wij willen als eerste eindigen in de groep. Ik wil dat elke speler morgen alles geeft. En we spreken niet over een B-ploeg, maar een heel goeie ploeg. Zij die spelen, weten het al. We hebben geen reservespelers."

"En ja, misschien moeten we sneller gaan spelen. Maar dat moeten de spelers zelf aanvoelen. Tegen Rusland hebben we dat goed gedaan."

In 1994 miste ik ook veel

Wilmots kwam ook terug op het incident met Lukaku. "Voor de training heb ik met hem gepraat. Ik begrijp zijn situatie. In 1994 miste ik ook kansen en Romelu kreeg tot nu toe nog geen tiende over zijn kop wat ik toen moest horen. Misschien wordt hij straks wel de held. Ik verdedig hem ook altijd en overal."

"Hij weet zelf ook wel dat het niet goed was, maar dat kunnen we niet meer veranderen. De toekomst kunnen we wel nog veranderen en dat is het enige wat me interesseert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties