Rode Duivels nemen twijfels weg: "We zullen klaar zijn!"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Rode Duivels nemen twijfels weg: "We zullen klaar zijn!"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels moesten afgelopen dinsdag enorm diep gaan in de achtste finale tegen de Vernigde Staten. 120 minuten bleek uiteindelijk voldoende om door te stoten naar de kwartfinale. Maar hoe gaat het op fysiek vlak nu met onze internationals?

Timothy Collard in Mogi das Cruzes

Axel Witsel moest voor aanvang van de verlengingen tegen Team USA nog flink onder handen genomen worden omdat hij met krampen kampte. “Ik had inderdaad enorm last van krampen, maar inmiddels gaat het weer veel beter met me.”

Witsel ging diep, maar ziet geen problemen voor de match tegen Argentinië. “Ik ben over mijn fysieke limiet gegaan, maar ik heb goed kunnen recupereren. Ik zal zeker klaar zijn voor de wedstrijd van zaterdag.”

Iedereen zal klaar zijn voor de wedstrijd tegen Argentinië

Ook Jan Vertonghen ging diep. Zo diep, dat hij zelfs moest kotsen tijdens de wedstrijd. “Al had dat voornamelijk te maken met het feit dat ik teveel water en energydrank had gedronken.”

“Het is belangrijk om veel te drinken, maar op een gegeven moment had ik net iets te veel op. En bovendien was het een energydrank met iets in wat ik niet zo lekker vond. Veel tijd om te rusten is er niet, maar iedereen zal klaar zijn voor zaterdag.”

Mentaal goed uitrusten even belangrijk

In het Paradise Resort zit de nationale ploeg ook op een ideale plek om te kunnen recupereren. “We hebben hier alle middelen ter beschikking om op een optimale manier te kunnen recupereren”, klinkt het bij Daniël Van Buyten.

“Je speelt om de drie à vier dagen, en dan is voldoende tijd nemen om te rusten een must. Tot slot is het ook ontzettend om mentaal goed te kunnen uitrusten”, besluit de ervaren rot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties