Wilmots gooit lijn uit naar wereldtitel: "We willen de Belgische mentaliteit veranderen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 21 reacties
Wilmots gooit lijn uit naar wereldtitel: "We willen de Belgische mentaliteit veranderen"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Het vertrouwen bij de Rode Duivels is groot. Onze nationale ploeg bereidt zich momenteel voor op de kwartfinale tegen Argentinië, maar Marc Wilmots heeft geen schrik om al vooruit te kijken. "We nemen het wedstrijd per wedstrijd. Maar het is een leuke uitdaging om hier zo lang mogelijk te blijven."

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

"Het geheime doel is de finale halen", liet Vincent Kompany al optekenen na de gewonnen achtste finale tegen Team USA. De woorden van de aanvoerder vielen niet in dovemansoren. Ook Marc Wilmots heeft de smaak duidelijk te pakken en wil de Belgische grenzen opzoeken. 

"We hebben de kwartfinales gehaald", begint de bondscoach zijn verhaal. "We hadden op voorhand dan wel een doelstelling vooropgesteld, maar eigenlijk zijn we nog steeds niet tevreden. Ook met Schalke 04 speelde ik ooit een kwartfinale. Wel, we hebben toen ook meteen de UEFA Cup gewonnen (in 1997, nvdr). Ook hier willen we zo ver mogelijk geraken."

Argentinië? We respecteren iedereen, maar vrezen niemand

Wilmots neemt het woord 'wereldtitel' dan wel niet in mond, maar de doelstelling lijkt duidelijk. "We moeten in deze fase van het toernooi voor het hoogste gaan. En daarvoor is het nodig om de Belgische mentaliteit te veranderen. Maar dat is mijn probleem niet. Ik denk anders dan de anderen. Maar we veranderen onze werkwijze niet: wedstrijd per wedstrijd. Het is een leuke uitdaging om hier zo lang mogelijk te blijven."

Maar dan moet Argentinië zaterdag over de knie worden gelegd. Hoe schat de selectieheer de Belgische kansen in? "Op vijftig-vijftig. Ik zie ook deze wedstrijd als een nieuwe finale. Het is niet omdat we nu tegenover Argentinië staan, dat we zaken moeten veranderen. We respecteren iedereen, maar vrezen niemand."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties