Kompany waarschuwt tegenstanders: "Binnen vier jaar verliezen we zo'n wedstrijd niet meer"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 53 reacties
Kompany waarschuwt tegenstanders: "Binnen vier jaar verliezen we zo'n wedstrijd niet meer"
Foto: © Photonews

Vincent Kompany toonde zich de voorbije weken wederom dé onbetwiste leider van de Rode Duivels. Het WK zit er dan wel op voor België, maar de aanvoerder neemt alweer het voortouw. "Het was een eer om mijn land te leiden."

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

De Rode Duivels zijn geen kandidaat meer voor de wereldtitel. De dromen bereikten de voorbije dagen dan wel een hoogtepunt, maar het sprookje eindigde aan de voet van Gonzalo Higuain en Argentinië. "Maar vier of vijf jaar geleden had niemand deze prestatie mogelijk geacht", blikt Vincent Kompany toch tevreden terug."

"Of ik mezelf of de groep iets kwalijk neem van de voorbije weken? Nee, maar dat mag ook helemaal niet", vervolgt de aanvoerder van de Rode Duivels. "Iedereen heeft alles gegeven van de eerste tot de laatste minuut op dit WK. Uiteindelijk hebben we verloren van een ploeg die het op ervaring deed. Het was frustrerend dat elke inworp en elke bal bij de doelman een eeuwigheid duurde, maar dat is geen verwijt. Misschien had ik in die situatie wel hetzelfde gedaan."

Bij City speel ik in ervaren ploeg. En op bepalende momenten wordt oplossing altijd gevonden

"Maar ik weet wel zeker dat we diezelfde wedstrijd binnen vier jaar niet meer zullen verliezen", is Kompany op dreef. "De ploeg zal de komende jaren enkel nog sterker worden. Of we dan telkens een antwoord zullen kunnen bieden op ploegen die achteruit kruipen? Het is een goed teken dat de tegenstander bang is, hé. Bij City speel ik in een enorm ervaren ploeg. En op die bepalende momenten wordt die oplossing altijd gevonden."

Ondertussen is een kinderdroom werkelijkheid geworden voor de Rode Duivels. "Ik droomde van deze momenten toen ik in 1994, 1998 en 2002 voor de buis zat", besluit het jeugdproduct van RSC Anderlecht. "Het was dan ook een eer om mijn land te leiden. Hoe ik naar mijn eigen toernooi kijk? De defensie zat goed. We hebben eigenlijk amper iets weggegeven. Dit was een enorm belangrijk punt in mijn carrière."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties