Is Nederland er rond 2030 als wereldkampioen bij op tweede Mundialito?

Is Nederland er rond 2030 als wereldkampioen bij op tweede Mundialito?
Foto: © Photonews

In 1980 organiseerde de FIFA een soort mini-WK om het 50-jarig bestaan te vieren van het WK. Met de wereldkampioenen van toen, maar tweemalig verliezend finalist Nederland mocht ook meedoen door het afzeggen van Engeland. Zijn ze er in 2030 als kampioen bij?

Het is nog maar de vraag natuurlijk of de FIFA rond 2030 het 100-jarig bestaan van het WK ook zal vieren met een nieuwe Mundialito, een soort mini-wk.

Voorlopig kunnen ze het wel mooi regelen: een toernooitje met twee poules van vier staan in de lijn der verwachtingen: Uruguay, Brazilië, Argentinië, Duitsland, Engeland, Spanje, Italië en Frankrijk zijn voorlopig de enige acht landen die al ooit een of meerdere keren de wereldbeker de lucht mochten insteken.

In 1980 speelde Engeland niet mee en waren Frankrijk en Spanje nog geen wereldkampioen geweest, dus was Nederland als zesde land uitgenodigd op het toernooi - omdat ze twee keer de WK-finale hadden gehaald. Spelen ze in 2030 mee als volwaardige wereldkampioen - en worden ze het negende land ooit dat een wereldbeker kan winnen? 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties