Opmerkelijk: QPR degradeert beter niet, vijfde klasse kan de bestemming zijn

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Opmerkelijk: QPR degradeert beter niet, vijfde klasse kan de bestemming zijn
Foto: © SC

Queens Park Rangers zorgt er best voor dat het in de nabije toekomst in de Premier League blijft. De club heeft immers een dispuut met The Football League, de organisator van het tweede tot het vijfde niveau in Engeland.

Het probleem situeert zich in de Financial Fair-Play-regels van The Football League. QPR zakte twee seizoenen terug naar tweede klasse, maar had toen een enorme loonlast. Daarvoor wordt de club, bij het bekendmaken van de financiële resultaten gestraft. Normaal gezien krijgen overtreders een transferverbod, maar aangezien QPR intussen opnieuw in de Premier League speelt, wordt een boete opgelegd.

Die zou meer dan 45 miljoen euro kunnen bedragen, maar QPR-voorzitter Fernandes gaf al aan in beroep te zullen gaan. "Die regels zijn een goeie zaak, maar ze zijn niet eerlijk voor teams die net gedegradeerd zijn uit de Premier League. Clubs moeten meer tijd krijgen om hun loonlast in orde te krijgen."

verstrekkende gevolgen

De voorzitter zal zich verzetten, maar dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Indien QPR zakt en er geen overeenkomst bereikt werd over de boete, kan het team meteen naar de Conference zakken, het vijfde(!) niveau in Engeland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties