De EL-intrede van Club, Lokeren en Standard door de ogen van Eddy Snelders

De EL-intrede van Club, Lokeren en Standard door de ogen van Eddy Snelders
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onze drie Belgische ploegen kenden in hun openingsmatch van de Europa League wisselend succes. Voetbalkrant.com overloopt een dag later samen met analist Eddy Snelders de prestaties van Club, Lokeren en Standard én schat de overwinteringskansen in.

Club Brugge - "Creativiteit en slagkracht ontbreekt"

"Iedereen had gehoopt op dat tikkeltje meeval om toch te winnen", blikt Snelders terug. "Met Club, Torino en Kopenhagen heb je drie ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Dan is het belangrijk dat je de thuiswedstrijden wint. Het aanvallend overwicht was onvoldoende om de zege te claimen."

"Dat is altijd een beetje het manco geweest", gaat Snelders verder. "Club weet dat de tegenstrever op Jan Breydel redelijk verdedigend komt spelen. Ze missen voorlopig de nodige creativiteit en slagkracht om dan iets te forceren. Dan kan je een wedstrijd moeilijk naar je hand te zetten. Die twee verliespunten moeten ze nu ergens gaan goedmaken, wat niet evident zal zijn."

Welke nieuwkomers maakten al indruk? "Silva en Gedoz staan qua niveau het verst, de rest blijft een vraagteken. Izquierdo is snel en heeft wat flitsmomenten, maar moet nog op wedstrijdritme komen. Vormer wordt een probleem of die een meerwaarde zal betekenen op lange termijn. Van die nieuwelingen moet Club hopen dat er een of twee zich manifesteren."

Lokeren - "Niet de enige club die in Warschau verliest"

"Legia was in principe de stevigste opponent", vindt Snelders. "Een ploeg die heel wat in haar mars heeft. Een verlies daar valt dus in te calculeren. Er is geen man overboord. De wedstrijden waar ze punten kunnen halen, dienen zich nog aan."

"Wat moeilijkheidsgraad en beleving naast het veld betreft hebben ze het zwaarste gehad. De reputatie van Legia in Europa staat hoog aangeschreven. Ze zullen niet de enige zijn die in Warschau gaan verliezen. De strijd om kwalificatie ligt dus zeker nog open."

Standard - "Vaste namen lieten het afweten"

"Het was serieus harken dus tevreden over het spel mag Standard niet zijn. Ze hebben vooral op wilskracht een opening geforceerd, op het moment dat niemand het nog verwachtte. De punten zijn binnen, goed voor Luzon die de ondankbare taak kreeg om met de nieuwe spelers snel een ploeg uit te balanceren."

"De jongens die er al langer vetoeven, lieten het afweten tegen Rijeka. De Camargo had het moeilijk en de flanken vielen tegen. Als Standard haar niveau nog opkrikt, moet de volgende ronde een haalbare kaart zijn. Ik schat Feyenoord namelijk zeker niet hoger in", besluit Snelders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties