Reactie Depoitre houdt Gent op tweede plaats: "Ambities kunnen we op het einde nog scherper stellen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Depoitre houdt Gent op tweede plaats: "Ambities kunnen we op het einde nog scherper stellen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Laurent Depoitre was vanavond de grote held bij KAA Gent. Uitgerekend tegen KV Oostende nette de voormalige Kustboy twee rozen. "Dit doet heel veel deugd. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om iets te rapen in het Albertpark."

Cédric De Volder in Oostende

Het is niet lang zoeken naar de matchwinnaar van vanavond. Laurent Depoitre deed vorig seizoen dan wel de fans van KV Oostende met de regelmaat van de klok juichen, maar trok vanavond KAA Gent over de streep. In de slotfase schoof de aanvaller het leer nog twee keer voorbij Didier Ovono.

"Ik vind het super om hier de drie punten te pakken", aldus een opgetogen Depoitre. "Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is om iets te rapen in het Albertpark, hé. Al wil ik mijn vreugde niet van de daken schreeuwen. Ik heb een leuke tijd beleefd bij Oostende en wil het uit respect voor de fans rustig houden."

We hebben hier niet gewonnen omdat ik op het veld bleef staan

Op slag van rust stuurde Serge Gumienny Sven Kums met een tweede gele kaart van het terrein. "Die eerste periode eindige als een catastrofe voor ons. Maar we zijn rustig gebleven en uiteindelijk loonde die tactiek. Oostende speelde zoals altijd goed in de organisatie. En dan is het extra leuk om in extremis de volle buit te pakken."

Hein Vanhaezebrouck koos ervoor om Depoitre te laten staan na de koffie. David Pollet was dan wel trefzeker in de eerste helft, maar werd opgeofferd. "Het klopt dat David een goede eerste helft heeft gespeeld, maar dat was nu eenmaal een tactische keuze van de coach. Al hebben we hier niet gewonnen omdat ik op het veld bleef staan."

Ondertussen prijken de Buffalo's op een mooie tweede plaats op twee schamele puntjes van RSC Anderlecht. "Maar het doel blijft play-off 1", besluit Depoitre. "We nemen het wedstrijd per wedstrijd en proberen gewoon iedere keer te winnen. En die ambities kunnen we ook op het einde van het seizoen nog scherper stellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties