Buyens en Vetokele doen het goed bij Charlton: "Stap naar Premier League is veel kleiner"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Buyens en Vetokele doen het goed bij Charlton: "Stap naar Premier League is veel kleiner"
Foto: © Photonews

Sinds de komst van Roland Duchâtelet kreeg Charlton Athletic een Belgische injectie. Yoni Buyens en Igor Vetokele zijn de sterkhouders van de roodhemden. "Tweede klasse? Jelle Vossen en Vadis Odidja-Ofoe waren toppers in België en spelen hier ook."

Charlton Athletic doet het goed in de Engelse Championship. De ploeg van Bob Peeters kampeert momenteel op een zevende plaats. Allesbehalve slecht als je weet dat de roodhemden vorig seizoen alle zeilen moesten bijzetten om niet te degraderen. 

Igor Vetokele is met vijf doelpunten zelfs topschutter van Charlton. "Maar ik doe dat niet alleen", blijft de aanvaller met de voetjes op de grond. Als spits ben je sowieso afhankelijk van je ploeggenoten. Waarom ik naar Charlton ben gekomen? Bij FC Kopenhagen speelde ik Europees voetbal en dus zes topwedstrijden op een seizoen. Hier zijn dat er 46."

"Bovendien is de stap naar de Premier League een pak kleiner", vult Yoni Buyens zijn ploegmaat aan op Sporting Telenet. "Deze competitie is echt wel sterk, hoor. Jelle Vossen en Vadis Odjidja-Ofoe waren toppers in België, maar spelen hier ook. Ik zal eigenlijk niet goed meer in mijn vel bij Standard. Bovendien speelde ik onder Guy Luzon niet meer elke wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties