Rooney duidelijk: "Ik stop enkel als de bondscoach me dat vraagt"

Rooney duidelijk: "Ik stop enkel als de bondscoach me dat vraagt"
Foto: © Photonews

Wayne Rooney is na het afhaken van Steven Gerrard de nieuwe kapitein van de Engelse nationale ploeg. Op zijn 28ste denkt de aanvaller nog lang niet aan stoppen als international. En hij vermoedt dat hij die beslissing ook nooit zelf zal nemen.

"Ik kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het eerst voor Engeland gespeeld heb. Op de leeftijd die ik toen had denk je nergens aan, alleen aan de volgende wedstrijd", lacht Rooney die tegen Slovenië de kaap van de honderd interlands kan overschrijden. "Je bent een geluksvogel en je voelt je bevoorrecht als je voor Engeland mag spelen, zeker als je dat zo vaak mag doen als dat ik gedaan heb. De mijlpaal is in zicht, nog maar twee wedstrijden te gaan."

"Ik heb altijd gezegd dat ik niet wil stoppen met het spelen voor Engeland zodra ik honderd interlands heb gespeeld. Ik wil nog veel meer wedstrijden spelen en zal altijd alles blijven geven voor het team. Ik geniet intens van het spelen voor mijn land en heb het gevoel dat ik dat nog jaren kan blijven doen. Ik zal ook nooit stoppen als international, alleen als de bondscoach me dat vraagt", zegt het boegbeeld van Manchester United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties