Pirlo bezorgt Juventus zege in Turijnse derby

Jeroen Evens
| 2 reacties
Pirlo bezorgt Juventus zege in Turijnse derby
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andrea Pirlo bezorgde De Oude Dame in extremis de drie punten in de derby tegen stadsgenoot Torino. Jean-François Gillet kon niet verhelpen dat Juventus na een geladen wedstrijd zijn 11e overwinning boekte in 13 competitiewedstrijden.

  • Juventus wint 25e wedstrijd op rij in eigen huis
  • Pirlo met winnend doelpunt in blessuretijd
  • Lang zag het er naar uit dat Juve nog maar voor de derde keer dit seizoen punten zou laten liggen
  • Reeks Juventus: 66 goals gemaakt, 12 tegengekregen

Landgenoot en doelman Jean-François Gillet zag hoe Juve, de leider in de Serie A, zijn goede vorm bevestigde, hoewel dat niet zonder slag of stoot ging. Lang zag het er namelijk naar uit dat de wedstrijd op een gelijkspel ging eindigen, totdat Pirlo zijn duivels ontbond.

Juventus-Torino, oftewel de Derby della Mole, valt niet te onderschatten qua intensiteit. Quagliarelli, ex-Juve, zorgde voor het eerste gevaar uit vrije trap. Maar het was Arturo Vidal die aan de overkant op het kwartier de Bianconeri de voorsprong bezorgde vanop de stip, na handspel van El Kaddouri.

Zeven minuten later begon Bruno Perez van aan zijn eigen strafschopgebied aan een geweldige run. Hij schudde alles en iedereen af, en schoot keihard binnen via de binnenkant van de paal.

Torino scoorde zo voor de eerste keer in 12 jaar tegen zijn stadsgenoot, en probeerde met een sterk blok het gelijkspel in stand te houden, hoewel Amauri en Quagliarelli beiden nog dicht bij de tweede treffer waren.

Juventus kwam nog met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Stephan Lichtsteiner, maar kon toch nog juichen toen Andrea Pirlo in blessuretijd van buiten de rechthoek een streep lanceerde, die eindigde in de linkerbenedenhoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties