Serie A-ploeg verkocht aan Russen

Jeroen Evens
| 0 reacties
Serie A-ploeg verkocht aan Russen
Foto: © SC

Pietro Leonardi, de grote man achter de Italiaanse Serie A-ploeg Parma, heeft bevestigd dat zijn club een akkoord heeft met nieuwe Russisch-Cypriotische eigenaars.

  • Parma wordt overgenomen
  • Club kampte met financiële moeilijkheden
  • Papierwerk wordt spoedig in orde gebracht

Voor de wedstrijd tegen Lazio Roma vertelde Leonardi het nieuws aan Sky Sport Italia. “We werden deze morgen geïnformeerd door de voorzitter dat de gesprekken geïntensifieerd waren. Ik denk dat de gesprekken al een tijdje aan de gang waren, maar in de laatste dagen is er een doorbraak gekomen.”

Parma zit in financiële moeilijkheden. De ploeg zal van de Italiaanse voetbalbond punten afgetrokken krijgen omdat ze dit seizoen een deadline hebben gemist om achterstallige lonen en belastingen te betalen.

De komst van nieuwe eigenaars is dus goed nieuws voor de spelers, die hun achterstallige salarissen dus spoedig kunnen recupereren. De ploeg en coach werden vanmorgen ingelicht: “Er is ons verteld dat de deal beklonken is, en dat het papierwerk spoedig in orde zal zijn. Ik kan zeggen dat beide kanten gelukkig zijn met de afspraken”, geeft coach Donadoni mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties