Overzicht Eredivisie: Feyenoord zet penibele situatie nog recht

Caroline Tonnelier
| 3 reacties

Van spanning is nog weinig sprake in de Nederlandse competitie. PSV loopt immers steeds verder weg van eerste achtervolger Ajax.

Feyenoord - Excelsior 3 - 2

Feyenoord pakte donderdag nog een knap punt mee uit Rome, maar kende in de eigen Kuip aanvankelijk minder succes. Via Van Weert liepen de bezoekers tot 0-2 uit.

De Rotterdammers reageerden vroeg in de tweede helft met een penaltygoal van Kazim-Richards. Het sein om erop en erover te gaan. Toornstra en Immers zorgden in twee dolle minuten voor 3-2. Feyenoord komt weer naast AZ op plek 3 terecht.

PSV - Dordrecht 3 - 0

Koploper PSV kende weinig moeite met rode lantaarn Dordrecht. Na vier minuten stond de voorsprong al op het bord na een own-goal van Fortes. Na de pauze maakten de Jong (vanop de stip) en Bruma het helemaal af.

Willem II - Ajax 1 - 1

Ajax mocht bij Willem II ook met een kleine voorsprong gaan rusten. Milik had de bezoekers op 0-1 gezet. In het begin van de tweede helft zorgde Messaoud voor de gelijkmaker en Ajax slaagde er niet meer in het verschil te maken.