McLeish en Buffel blikken vooruit op match van de waarheid tegen Standard

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
McLeish en Buffel blikken vooruit op match van de waarheid tegen Standard
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk staat zondag voor zijn match van het jaar. Een punt meegraaien uit Luik volstaat voor een kaartje richting 10 topmatchen. Thomas Buffel en Alex McLeish beseffen het gevaar van hinken op 2 benen.

Door Robby Morren

  • Eén punt volstaat
  • Genk wil voor winst gaan
  • Niets wordt aan toeval overgelaten

Hoe vat je zulk een wedstrijd aan, wetende dat 1 punt volstaat? Ga je vol voor de winst of probeer je vooral de nul te houden met het risico dat je op het einde van de partij de doodsteek incasseert?

"Spelen voor een punt kan heel gevaarlijk zijn", waarschuwt coach McLeish. "We zullen proberen om onze wedstrijd daar te winnen. Het zal niet nodig zijn om mijn spelers voor die match nog extra te motiveren."

Dat onderstreept ook Thomas Buffel. "We zullen er alles aan doen om play-off 1 te halen. We zullen zien hoe de match evolueert, maar via een goede organisatie zullen we proberen om de wedstrijd te winnen."

Genk zal het felbegeerde ticketje niet in geschenkverpakking krijgen van de rivaal uit Luik. "Standard wil zoveel mogelijk punten verzamelen om zo goed mogelijk aan play-off 1 te beginnen."

In Limburg wordt deze week dan ook niets aan het toeval overgelaten. De clash wordt tot in de puntjes voorbereid. "We ontleden Standard heel goed en we zullen de tactiek goed voorbereiden", klinkt McLeish vastberaden.

Buffel hoopt vurig dat het niet zal mislopen in de laatste 90 minuten van de reguliere competitie. "Als het fout zou lopen, zou dat een enorm grote ontgoocheling zijn. Elke speler wil immers voor het hoogste meestrijden. Laat ons maar positief denken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties