Nul op zes en negen tegendoelpunten in twee matchen voor AZ

Caroline Tonnelier

Het was geen goede week voor AZ. De ploeg uit Alkmaar had heel wat goed te maken na de pandoering tegen FC Utrecht, maar liep tegen een nieuwe nederlaag aan.

Dit keer was Vitesse te sterk voor de mannen van John Van den Brom. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong: na zeven minuten was er de openingstreffer van Traoré. AZ reageerde echter onmiddellijk: amper een minuut later stond de 1-1 van Berghuis al op het bord.

De gelijke stand bleef lang staan, maar uiteindelijk was het toch Vitesse dat aan het langste eind trok. Vejinovic maakte er vanop de stip 2-1 en in blessuretijd besliste Kazaishvili het helemaal. De ploeg uit Arnhem doet op die manier een uitstekende zaak in de strijd om Europa. AZ blijft sowieso vierde.