Moeilijke beslissing voor Genk: McLeish houden of Maes halen?

Robby Morren
Robby Morren
| 39 reacties
Moeilijke beslissing voor Genk: McLeish houden of Maes halen?
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Racing Genk zal een evaluatie maken van Alex McLeish. De Schot behaalde de doelstelling (play-off 1) niet. Faalde hij of haalde hij toch het maximum uit de groep?

Door Robby Morren

Het antwoord op die vraag is niet zo eenvoudig. McLeish heeft best wel een aantal verdiensten, maar op het einde van de rit telt natuurlijk het resultaat: Genk is veroordeeld is tot de hel van play-off 2.

Vertrouwen geven

McLeish trof een spelersgroep aan die twijfelde aan zichzelf. Hij bracht positivisme en liet de spelers opnieuw in zichzelf geloven. Nooit viel hij een speler af. Integendeel, hij strooide met complimenten. Hierdoor groeide het geloof in de groep opnieuw.

Goede organisatie

De Schot handelde naar de middelen die hij ter beschikking had. Genk heeft op dit moment geen enkele pure afwerker in zijn rangen lopen. "Ik kan toch moeilijk zelf het veld oplopen en de bal binnentrappen", zei McLeish daar ooit over.

Te weinig kwaliteit, en dus bouwde hij een team met een sterke focus op de organisatie. Met Kara en Kabasele kan hij rekenen op een sterk verdedigingsduo. "We willen gereserveerd aanvallen", lichtte assistent Denier toe.

Orde niet hersteld

Hoewel hij bekendstaat als een strenge oefenmeester, slaagde McLeish er ook niet in om de orde in de kleedkamer volledig te herstellen. Er was de vechtpartij tussen Okri en Anele, spelers keerden te laat terug na interlandverplichtingen en de problemen met Mboyo escaleerden.

Bedroevende vertoningen

We kregen dit seizoen maar zelden goed voetbal voorgeschoteld door Racing Genk. De organisatie stond er wel, maar het spelniveau was al te vaak bedroevend.

Sleutelspelers geblesseerd

De schuld volledig in de schoenen schuiven van McLeish zou veel te kort door de bocht zijn. Hij had bijzonder veel pech dat twee van zijn belangrijkste pionnen langdurig uitvielen: Kumordzi en Mboyo. Met hen erbij, had Genk zich nu wellicht mogen opmaken voor 10 finales.

Moeilijke vraag

Moet het bestuur het vertrouwen behouden in McLeish? Het is geen evidente vraag waar het bestuur op moet antwoorden. Al klinkt de roep bij de supporters om Peter Maes naar de Cristal Arena te halen wel steeds luider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties